ღვინის ქარხანა
ხარისხი უპირველეს ყოვლისა
„ეკლიპსეს“ ღვინის მაღალ ხარისხს რამდენიმე მნიშვნელოვანი ფაქტორი განაპირობებს
- ყურძნის მოყვანიდან ღვინის ჩამოსხმამდე თითოეული პროცესი წარმოების უმაღლესი სტანდარტის დაცვით მიმდინარეობს;
- ვაზის ნერგები საუკეთესო იტალიური სანერგე მეურნეობიდან, Vivai Cooperativi Rauscedo (VCR) ჩამოვიტანეთ;
- ყოველდღიური სამუშაოები ვენახში მთელი წლის განმავლობაში მიმდინარეობს;
- ყურძნის მიღება-გადამუშავებისათვის, ფერმენტაციისა და ღვინის დავარგებისათვის მხოლოდ თანამედროვე დანადგარებსა და აღჭურვილობას ვიყენებთ
- ღვინის წარმოებისას ტრადიციულ ქართულ და კლასიკურ მეთოდებს ვიყენებთ.
ვინ ვართ ჩვენ?
ეკლიპსეს მეღვინეობის დამფუძნებლები, მეგობრები და ბიზნეს პარტნიორები, უკვე მრავალი წელია IT ინდუსტრიაში საქმიანობენ. მათემატიკური აზროვნების, შემოქმედებითი ნიჭისა და ამბიციური გეგმების მქონე ადამიანები, რომლებიც ღვინის კულტურაზე მთელი გულით არიან შეყვარებულნი. მანამ სანამ ღვინის ქარხნის მშენებლობას დაიწყებდნენ, მათ დიდი გამოცდილება მიიღეს კალიფორნიის, საფრანგეთისა და იტალიის საკულტო ღვინის ქარხნების მონახულებით. ეკლიპსეს გუნდში დასაქმებულები არიან ინჟინრების, ღვინის ტექნოლოგების, ენოლოგების, სომელიეების, ინფორმაციული ტექნოლოგიებისა და სოციალური მედია მარკეტინგის სპეციალისტების საერთაშორისო გუნდი, ასევე ფოტოგრაფები საქართველოდან, პოლონეთიდან, უკრაინიდან, არაბეთის გაერთიანებული საამიროებიდან, იტალიიდან და რუსეთიდან. ნიჭიერი ადამიანების დიდი გუნდი, რომლებიც გატაცებულები არიან ღვინითა და მეღვინეობით.
ეკლიპსეს მეღვინეობის დამფუძნებლები, მეგობრები და ბიზნეს
-------პარტნიორები, უკვე მრავალი წელია IT ინდუსტრიაში საქმიანობენ.
------------მათემატიკური აზროვნების, შემოქმედებითი ნიჭისა და ამბიციური
---------------გეგმების მქონე ადამიანები, რომლებიც ღვინის კულტურაზე მთელი
------------------გულით არიან შეყვარებულნი. მანამ სანამ ღვინის ქარხნის
-------------------მშენებლობას დაიწყებდნენ, მათ დიდი გამოცდილება მიიღეს
--------------------კალიფორნიის, საფრანგეთისა და იტალიის საკულტო ღვინის
--------------------ქარხნების მონახულებით. ეკლიპსეს გუნდში დასაქმებულები
--------------------არიან ინჟინრების, ღვინის ტექნოლოგების, ენოლოგების,---
-------------------სომელიეების, ინფორმაციული ტექნოლოგიებისა და სოციალური
-----------------მედია მარკეტინგის სპეციალისტების საერთაშორისო გუნდი,
--------------ასევე ფოტოგრაფები საქართველოდან, პოლონეთიდან,
-----------უკრაინიდან, არაბეთის გაერთიანებული საამიროებიდან,
------იტალიიდან და რუსეთიდან. ნიჭიერი ადამიანების დიდი გუნდი,
რომლებიც გატაცებულები არიან ღვინითა და მეღვინეობით.
„ეკლიპსე“ ჩვენი ქვეყნის ღვინის რეგიონის შუაგულში - კახეთში მდებარეობს. ვფიქრობთ, რომ ეს არამარტო საქართველოს, არამედ მსოფლიოს მეღვინეობის გულია.

ჩვენს ვენახებს გადმოსცქერის ნეკრესის მონასტერი, IV საუკუნის უნიკალური ძეგლებით. ულამაზესი ხედი იშლება ალაზნის ველზე, ვენახების გვერდით კი უძველესი, წარმართული მზის ტაძრის ნანგრევებია.

ჩვენი ვენახები 35 ჰექტარზეა გადაშლილი. აქვეა განთავსებულია ღვინის ქარხანაც. ამით ვამცირებთ ყურძნის გზას ვენახიდან საწარმომდე

სად ვართ ?
რატომ ჩვენ?
კომპანიის პრინციპია „საუკეთესო ვენახი, საუკეთესო ყურძენი, საუკეთესო ღვინო“.
„ეკლიპსეს“ ღვინო მაღალი ხარისხის ყურძნისაგან მზადდება. ჩამოსხმამდე ღვინო გადის ხარისხის მკაცრ კონტროლს.

პირველი მოსავლის (2020) თეთრმა ღვინოებმა „ცისკარი“ (100% რქაწითელი) და „ალიონი“ (100% ქისი) ბრინჯაოს მედლები მოიპოვეს კლასიკური ღვინის კატეგორიაში, ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების გამოფენაზე WinExpo Georgia 2021. მიმდინარე წლის დასაწყისში ჩატარებულ ლონდონის ღვინის კონკურსზე „ეკლიპსეს“ ღვინოებმა ჟიურისგან ვერცხლისა („ესაბი“ და „ალიონი“) და ბრინჯაოს („ცისკარი“ და „ფელიზი“) მედლები დაიმსახურეს. ასევე წელს პოლონეთში გამართულ ვარდისფერი ღვინის საერთაშორისო კონკურსზე „ეკლიპსეს“ ღვინო „ფელიზი“ ვერცხლის მედლით დაჯილდოვდა.

მალე შემოგთავაზებთ სხვა სიახლეებსაც, მათ შორის ნეკრესის ფერდობის საუკეთესო ვენახში დაკრეფილი საფერავისგან დამზადებულ წითელ მშრალ ღვინოს, რომელიც, ვიმედოვნებთ, რომ ჩვენი კოლექციის ვარსკვლავი გახდება და ეს მხოლოდ დასაწყისია..

"საუკეთესო ვენახები, საუკეთესო ყურძენი, საუკეთესო ღვინო".
------- მხოლოდ ყურძენი შემოვა სიმძიმის მიდის ღვინო, და მინიმალური
------------- ეჭვი შესახებ ხარისხი, ღვინო მუშავდება სპირტად. პირველი
-----------------მოსავლის დაბნელების ღვინოები 2020 - თეთრი ცისკარი
-------------------- (100% რქაწითელი) და ალიონი (100% ქისი) ბრინჯაოს მედლები
---------------------- მოიპოვეს კატეგორიაში "კლასიკური ღვინოები" ღვინისა
----------------------- და ალკოჰოლური სასმელების საერთაშორისო გამოფენაზე
------------------------ WinExpo Georgia 2021, რომელიც ცოტა ხნის წინ თბილისში
------------------------ გაიმართა. ყველა ჩვენმა ღვინომ ვერცხლიც წაიღო მედლები
------------------------ (ესაბი და ალიონი) და ბრინჯაოს მედლები (ცისკარი და ფელიზი)
----------------------- ლონდონის ღვინის კონკურსზე 2022. ფელიზ 2021-მა ვერცხლის
--------------------- მედალი მოიპოვა 2022 წლის ვარდების საერთაშორისო
------------------- ჩემპიონატზე პოლონეთში. სხვა სიახლეები გზაზე, მათ შორის
---------------- მშრალი წითელი ღვინო საფერავიდან საუკეთესო და უძველესი
------------ ადგილი ნეკრესის ყოფილი ვენახების ბორცვზე. ჩვენი iapproach,
------- ის გვპირდება, რომ გახდება ვარსკვლავი ჩვენს კოლექციაში.
და ეს მხოლოდ დასაწყისია!
ალაზნის ველი გარშემორტყმულია გომბორის ქედის და დიდი კავკასიონის სამხრეთ კალთებით. აქაური ნიადაგი გამორჩეულია მრავალფეროვნებითა და ვაზის ოპტიმალური განვითარებისათვის საჭირო კომპონენტების სიუხვით.

„ეკლიპსეს“ ვენახები მდებარეობს ქინძმარაულის მიკროზონაში. აქ მოყვანილი საფერავი ხასიათდება შაქრის მაღალი შემცველობითა და მეტად დაბალანსებული გემოთი, რაც ჰარმონიული და ელეგანტური ღვინის შექმნის საშუალებას იძლევა.

მიკროზონაში მევენახეობა-მეღვინეობას დიდი ხნის ისტორია აქვს. აქაური ვენახები საკმაოდ ხნიერია, მოსავალი - გამორჩეული.
ტერუარი
ყურძენი
2019 წელს რაუშედოში მდებარე იტალიურ სანერგეში რქაწითელის, საფერავის,
--------შარდონეს, სანჯოვეზეს, კაბერნე ფრანკის, მერლოსა და კაბერნე სოვინიონის
----------------ვაზის ნერგები შევიძინეთ, ასევე ქისის, ხიხვისა და მწვანეს ადგილობრივი ვაზის
--------------------ნერგებიც. მომავალ წელს ჩვენს კოლექციას მცვივანი კახურიც დაემატება,
------------------------რომელიც ქართული ავტოქთონური ჯიშია და დღესდღეობით საქართველოს
--------------------------ტერიტორიაზე პრაქტიკულად არ არის შემორჩენილი. ვაზის თითოეულმა
----------------------------ნერგმა მყარად გაიდგა ფესვები ჩვენს მიწაზე და პირველი მოსავალი უკვე
-----------------------------მივიღეთ. ჩვენს მეღვინეობაში ყურძენისაგულდაგულოდ მუშავდება, იწამლება
-----------------------------მავნებლების წინააღმდეგ, მყარად მაგრდება ვაზის სწორი ზრდისთვის და საჭირო
-----------------------------დროსა და მომენტში ისხვლება. ჩვენს მეღვინეობაში არსებული ვაზის ნერგები
----------------------------მართლაც რომ იდეალურ პირობებში ზირდება. რაც შეეხება რთველს, მოსავლის
--------------------------აღება ჩვენთან ხელით კრეფით, სათუთად და დიდი გულისყურით მიმდინარეობს,
-----------------------ისევე როგორც თითქმის ყველა ცნობილ მეღვინეობაში. ყურძნის მარცვლებს
--------------------ფრთხილად ვათავსებთ პატარა ყუთებში, რათა არ დაზიანდეს არცერთი მათგანი
---------------და ისეთივე იდეალურ მდგომარეობაში იყოს ღვინის ქარხანაში მიტანისას, როგორც
--------ტრანსპორტირებამდე. ამის შემდგომ, იწყება ყურძნის დამუშავება, რომელიც
წარმოების მთავარ ეტაპს წარმოადგენს და უდიდეს გავლენას ახდენს ღვინის ხარისხზე.
2019 წელს რაუშედოში მდებარე იტალიურ სანერგეში რქაწითელის, საფერავის, შარდონეს, სანჯოვეზეს, კაბერნე ფრანკის, მერლოსა და კაბერნე სოვინიონის ვაზის ნერგები შევიძინეთ, ასევე ქისის, ხიხვისა და მწვანეს ადგილობრივი ვაზის ნერგებიც. მომავალ წელს ჩვენს კოლექციას მცვივანი კახურიც დაემატება, რომელიც ქართული ავტოქთონური ჯიშია და დღესდღეობით საქართველოს ტერიტორიაზე პრაქტიკულად არ არის შემორჩენილი. ვაზის თითოეულმა ნერგმა მყარად გაიდგა ფესვები ჩვენს მიწაზე და პირველი მოსავალი უკვე მივიღეთ. ჩვენს მეღვინეობაში ყურძენი საგულდაგულოდ მუშავდება, იწამლება მავნებლების წინააღმდეგ, მყარად მაგრდება ვაზის სწორი ზრდისთვის და საჭირო დროსა და მომენტში ისხვლება. ჩვენს მეღვინეობაში არსებული ვაზის ნერგები მართლაც რომ იდეალურ პირობებში ზირდება. რაც შეეხება რთველს, მოსავლის აღება ჩვენთან ხელით კრეფით, სათუთად და დიდი გულისყურით მიმდინარეობს, ისევე როგორც თითქმის ყველა ცნობილ მეღვინეობაში. ყურძნის მარცვლებს ფრთხილად ვათავსებთ პატარა ყუთებში, რათა არ დაზიანდეს არცერთი მათგანი და ისეთივე იდეალურ მდგომარეობაში იყოს ღვინის ქარხანაში მიტანისას, როგორც ტრანსპორტირებამდე. ამის შემდგომ, იწყება ყურძნის დამუშავება, რომელიც წარმოების მთავარ ეტაპს წარმოადგენს და უდიდეს გავლენას ახდენს ღვინის ხარისხზე.
„ეკლიპსეს“ ღვინოები მზადდება კლასიკური ტექნოლოგიის გამოყენებით: ცივი მაცერაცია, დელესტაჟი, რემონტაჟი, ბარბოტაჟი, პიჟაჟი. ღვინის ალკოჰოლური ფერმენტაცია წარმოებს უჟანგავი ფოლადის რეზერვუარებში, რომლებსაც გააჩნიათ თერმოკონტროლი. ღვინის დავარგება ხდება საუკეთესო ფრანგულ მუხის კასრებში (Seguin Moreau) და იტალიურ ამფორებში (Artenova Terrecotte).
ტექნოლოგიები
ტრადიციები
მეღვინეობაში ტრადიციები უწმინდესია. ვენახის საუკეთესო ნაკვეთები წლების გამოცდილებითა და დაკვირვებით ავარჩიეთ.
ჩვენი ვენახების ძირითად ნაწილს წარმოადგენს ქართული ავტოქტონური ჯიშები (რქაწითელი, საფერავი, ქისი, მწვანე, კახური მცვივანი, ხიხვი).
უახლოეს მომავალში შემოგთავაზებთ უძველესი კახური მეთოდით ქვევრში დაყენებულ ქარვისფერ ღვინოებს. სწორედ ამ მიზნით შევიძინეთ დასავლეთ საქართველოში 20 ქვევრი, საერთო მოცულობით 36.000 ლიტრი.
დანადგარები
მოსავალი წამყვანი ევროპელი მწარმოებლების უახლესი
ტექნიკით მუშავდება. ყურძნის გადასამუშავებლად
ვიყენებთ Bucher Vaslin-ს (საფრანგეთი) ხაზს. იგი მოიცავს
მიმღებ ელევატორს, ოსილაციის პრინციპით მოქმედ
კლერტსაცლელს, მარცვლების გადასარჩევ ვიბრაციულ
მაგიდას, პერისტალტიკური მოქმედების ტუმბოსა და
ჰორიზონტალურ კალათიან მემბრანულ წნეხს. აღჭურვილობა
საშუალებას იძლევა, ყურძენი გადამუშავდეს ნაზად,
-----მინიმალური მექანიკური ზემოქმედების გარეშე.
-------------სპირტის გამოსახდელად ვიყენებთ სერბული კომპანია
-------------------DES Subotica-სა და ფრანგული კომპანია Chalvignac-ის
--------------------------დანადგარებს, რომლებიც ცნობილია მსოფლიოს
--------------------------------ყველა წამყვანი მწარმოებლისათვის. ყურძნის
---------------------------------------გადასამუშავებლად ასევე გამოიყენება
----------------------------------------------Delta Toffola Group-ის (იტალია)
-----------------------------------------------------წარმოების მემბრანული წნეხი.


მოსავალი წამყვანი ევროპელი მწარმოებლების უახლესი ტექნიკით მუშავდება. ყურძნის გადასამუშავებლად ვიყენებთ Bucher Vaslin-ს (საფრანგეთი) ხაზს. იგი მოიცავს მიმღებ ელევატორს, ოსილაციის პრინციპით მოქმედ კლერტსაცლელს, მარცვლების გადასარჩევ ვიბრაციულ მაგიდას, პერისტალტიკური მოქმედების ტუმბოსა და ჰორიზონტალურ კალათიან მემბრანულ წნეხს. აღჭურვილობა საშუალებას იძლევა, ყურძენი გადამუშავდეს ნაზად, მინიმალური მექანიკური ზემოქმედების გარეშე. სპირტის გამოსახდელად ვიყენებთ სერბული კომპანია DES Subotica-სა და ფრანგული კომპანია Chalvignac-ის დანადგარებს, რომლებიც ცნობილია მსოფლიოს ყველა წამყვანი მწარმოებლისათვის. ყურძნის გადასამუშავებლად ასევე გამოიყენება Delta Toffola Group-ის (იტალია) წარმოების მემბრანული წნეხი.
ჩვენი ღვინო
ჩვენი ღვინო
 
ამ დროისთვის სრულდება 20-ქვევრიანი მარნის მშენებლობა, რომელთა საერთო მოცულობა 36 ტონას შეადგენს. ქვევრებში ტემპერატურული რეჟიმის გასაკონტროლებლად დამონტაჟებულია გაგრილების ციფრული სისტემა ავტომატური მართვით.
გეგმაში გვაქვს ახალი ღვინოების შექმნა ინტერნაციონალური (კაბერნე სოვინიონი, კაბერნე ფრანკი, მერლო და შარდონე) და ქართული ტრადიციული ყურნის ჯიშების კუპაჟით.
გეგმები
AWARDS
Decanter worl wine awards 2024
International Rose
Championship 2021
Asia wine trophy 2023
Georgia International Wine Awards 2021
The International Wine and Spirits Competition 2022
IWSC 2024
INTERNATIONAL QVEVRI WINE COMPETITION2023
2023 LONDON WINE COMPETITION
Paris Wine Cup
The London Wine Competition 2022
კონტაქტი
ჩვენ გვინდა, რომ ჩვენი გატაცება დახვეწილი ღვინო ჩვენს მეგობრებს მთელს მსოფლიოში.

მისამართი: Eclipse LLC, 1-ლი კმ ყვარელი-მუკუზანის გზა, ყვარელი, საქართველო

ტელეფონი :+995-595598866

ფოსტა: sn@eclipsellc.ge

© Eclipse LLC