2019 წელს რაუშედოში მდებარე იტალიურ სანერგეში რქაწითელის, საფერავის,
--------შარდონეს, სანჯოვეზეს, კაბერნე ფრანკის, მერლოსა და კაბერნე სოვინიონის
----------------ვაზის ნერგები შევიძინეთ, ასევე ქისის, ხიხვისა და მწვანეს ადგილობრივი ვაზის
--------------------ნერგებიც. მომავალ წელს ჩვენს კოლექციას მცვივანი კახურიც დაემატება,
------------------------რომელიც ქართული ავტოქთონური ჯიშია და დღესდღეობით საქართველოს
--------------------------ტერიტორიაზე პრაქტიკულად არ არის შემორჩენილი. ვაზის თითოეულმა
----------------------------ნერგმა მყარად გაიდგა ფესვები ჩვენს მიწაზე და პირველი მოსავალი უკვე
-----------------------------მივიღეთ. ჩვენს მეღვინეობაში ყურძენისაგულდაგულოდ მუშავდება, იწამლება
-----------------------------მავნებლების წინააღმდეგ, მყარად მაგრდება ვაზის სწორი ზრდისთვის და საჭირო
-----------------------------დროსა და მომენტში ისხვლება. ჩვენს მეღვინეობაში არსებული ვაზის ნერგები
----------------------------მართლაც რომ იდეალურ პირობებში ზირდება. რაც შეეხება რთველს, მოსავლის
--------------------------აღება ჩვენთან ხელით კრეფით, სათუთად და დიდი გულისყურით მიმდინარეობს,
-----------------------ისევე როგორც თითქმის ყველა ცნობილ მეღვინეობაში. ყურძნის მარცვლებს
--------------------ფრთხილად ვათავსებთ პატარა ყუთებში, რათა არ დაზიანდეს არცერთი მათგანი
---------------და ისეთივე იდეალურ მდგომარეობაში იყოს ღვინის ქარხანაში მიტანისას, როგორც
--------ტრანსპორტირებამდე. ამის შემდგომ, იწყება ყურძნის დამუშავება, რომელიც
წარმოების მთავარ ეტაპს წარმოადგენს და უდიდეს გავლენას ახდენს ღვინის ხარისხზე.
2019 წელს რაუშედოში მდებარე იტალიურ სანერგეში რქაწითელის, საფერავის, შარდონეს, სანჯოვეზეს, კაბერნე ფრანკის, მერლოსა და კაბერნე სოვინიონის ვაზის ნერგები შევიძინეთ, ასევე ქისის, ხიხვისა და მწვანეს ადგილობრივი ვაზის ნერგებიც. მომავალ წელს ჩვენს კოლექციას მცვივანი კახურიც დაემატება, რომელიც ქართული ავტოქთონური ჯიშია და დღესდღეობით საქართველოს ტერიტორიაზე პრაქტიკულად არ არის შემორჩენილი. ვაზის თითოეულმა ნერგმა მყარად გაიდგა ფესვები ჩვენს მიწაზე და პირველი მოსავალი უკვე მივიღეთ. ჩვენს მეღვინეობაში ყურძენი საგულდაგულოდ მუშავდება, იწამლება მავნებლების წინააღმდეგ, მყარად მაგრდება ვაზის სწორი ზრდისთვის და საჭირო დროსა და მომენტში ისხვლება. ჩვენს მეღვინეობაში არსებული ვაზის ნერგები მართლაც რომ იდეალურ პირობებში ზირდება. რაც შეეხება რთველს, მოსავლის აღება ჩვენთან ხელით კრეფით, სათუთად და დიდი გულისყურით მიმდინარეობს, ისევე როგორც თითქმის ყველა ცნობილ მეღვინეობაში. ყურძნის მარცვლებს ფრთხილად ვათავსებთ პატარა ყუთებში, რათა არ დაზიანდეს არცერთი მათგანი და ისეთივე იდეალურ მდგომარეობაში იყოს ღვინის ქარხანაში მიტანისას, როგორც ტრანსპორტირებამდე. ამის შემდგომ, იწყება ყურძნის დამუშავება, რომელიც წარმოების მთავარ ეტაპს წარმოადგენს და უდიდეს გავლენას ახდენს ღვინის ხარისხზე.